Lekarska ordinacija opšte medicine

Sa lekarom opšte specijalnosti smo se svi susreli u najranijem detinjstvu i to je prvi doktor koga smo upoznali. Kasnije, kroz život, nastavićemo da srećemo ovog lekara, jer će nam njegovo mišljenje i nalazi biti potrebni za mnogo toga: upis u školu, na fakultet, polaganje vozačkog ispita, stupanje na posao i mnogo toga još. U slučaju bilo koje bolesti, lekar opšte prakse je prva stanica na koju ćemo doći, pa ćemo se zatim, po njegovom savetu, uputiti dalje.


Zdravlje je stanje organizma kada svoje telo ne osećamo. I ne razmišljamo o njemu. Na primer, svoj želudac nećemo primetiti, ako on vari hranu normalno, ali ćemo i te kako znati ukoliko nas zaboli. Glavobolja, bol u grlu, aritmije... – samo su neka od stanja koja mogu da nas dovedu do vrata lekara opšte prakse jer smo se zabrinuli za svoje zdravlje. 


Takođe, mentalno zdravlje je nešto što treba pažljivo negovati, posebno u današnje vreme, jer živimo brzim tempom i pod stalnim smo stresom, usled porodičnih i poslovnih obaveza.


Naša lekarska ordinacija opšte medicine vam omogućava klinički pregled, postavljanje dijagnoze, prepisivanje terapije i davanje saveta koji se tiču vašeg zdravlja.


Klinički pregled će obuhvatati:
- Auskultatorni pregled srca i pluća
- Merenje pulsa i krvnog pritiska
- Palpaciju žlezda i stomaka
- Merenje telesne temperature
- Pregled grla


Ukoliko lekar opšte medicine primeti da nešto nije u redu, ili posumnja na osnovu simptoma na neko oboljenje, onda će vas dalje uputiti kod lekara uže specijalnosti.

specijalisticki pregledi 03
U našem timu postoje internisti, kardiolozi, neurolozi, pulmolozi... Takođe, sarađujemo sa mnogim ordinacijama i medicinskim ustanovama, tako da svakodnevno razmenjujemo informacije, mišljenja i iskustva, a sve u cilju pružanja što bolje i kvalitetnije usluge našim pacijentima.

Dolazimo i do vašeg doma, ako tako želite, ili možda niste u stanju da dođete do nas. Postoje ljudi koji su veoma onemoćali usled starosti, ili zbog određene bolesti. Neki od njih su rekonvalescenti, odnosno, nalaze se u oporavku posle operacije, tako da je potrebno da se dođe u njihov dom, radi dalje nege.


Tu nastupa naša patronažna služba, koja podrazumeva lekare i tehničare, koji su tu da obave aplikaciju injekcija, postavljanje – plasiranje katetera, davanje infuzije, uzimanje krvi za analizu, i mnogo čega drugog. Za ljude koji se nalaze na rehabilitaciji, dolaze fizioterapeuti, koji uz pomoć vežbi i aparata ciljano rade na vašem oporavku.

prevoz pacijenata 01
Ako je potrebno ipak doći u određenu medicinsku ustanovu, a to niste u stanju iz iznad opisanih razloga, onda možemo za vas angažovati sanitetski prevoz, što znači moderna vozila koja će vas odvesti gde god želite ili gde je neophodno. To su kombi vozila koja su opremljena posebnim krevetima, klimatizovana, uz opremu za reanimaciju, boce sa kiseonikom i svim ostalim aparatima potrebnim za brzo delovanje u slučaju da se pacijentu sloši.

Upravo zbog bezbednosti obolelog, putuju zajedno i lekar uže specijalnosti, obično je to internista, kao i anesteziolog i medicinski tehničar, kako bi pacijent bio sasvim siguran i zbrinut. Uz ljubaznost i lepu reč, sve izgleda lepše i vedrije, čak i teški trenuci koji nastaju usled bolesti.

Lekarska ordinacija Safe-Medical osnovana je kao ustanova koja se primarno bavi opštom medicinom i unapredjenjem zdravlja. U prijatnoj atmosveri naše ordinacije možete obaviti pregled lekara opšte prakse. Takodje uz opšti pregled lekara, možemo obezbediti konsultativne preglede specijalista svih oblasti medicine.