Sanitetski prevoz pacijenata

Za svakog pacijenta je od izuzetne važnosti da može da bude prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu u svakom trenutku. U okviru naše lekarske ordinacije posluje sanitetska služba, koja je opremljena modernim voznim parkom.


Postoje pacijenti koji su nažalost, nepokretni, ili su teško pokretni, tako da nisu u stanju da sami odu do željenog odredišta. Pored pokretnosti, uzrok može da bude i neko medicinsko stanje koje uključuje bolove ili druge smetnje, zbog kojih je pacijent vezan za krevet. 
Za vas je važno da smo vam dostupni dvadeset četiri časa dnevno, svih sedam dana u nedelji. Za naše osoblje ne postoje praznici, vikendi, godišnji odmori, niti bilo koji drugi neradni dani.

Dakle, dovoljno je samo da okrenete naše brojeve telefona i ljubazno osoblje će saslušati o čemu se radi, kakav pacijent je u pitanju, sa kojom dijagnozom, te koja je destinacija gde bi trebalo da stigne i kada. Nakon toga se odmah kreće na teren i stiže se na vaš prag. Trudimo se da to bude u najkraćem mogućem roku, za hitne slučajeve, a za sve druge, uvek ispoštujemo dogovoreno vreme.


Vozila u kojima se prevoze pacijenti su opremljena prema najvišim standardima: tu se nalazi specijalan ležaj za bolesnika, boca sa kiseonikom, stalak za infuziju, merači šećera u krvi, krvnog pritiska, kiseonika u krvi... Takođe, vozilo ima opremu za reanimaciju, ukoliko do takvog stanja dođe.


Ono što je od presudne važnosti, jeste činjenica da sa pacijentom uvek putuje barem jedan lekar i to je obično internista, anesteziolog, kao i medicinski tehničar. Svi oni kao mali stručni tim, u stanju su da pruže pomoć ako tokom vožnje dođe do pogoršanja stanja bolesne osobe. 
Često se dešava da putovanje traje duže, jer se osoba prevozi iz jedne države u drugu, zbog toga što će posebna klinika obaviti lečenje, hiruršku intervenciju, dijagnostiku, ili bilo koji drugi tretman.

prevoz 01

Naši timovi vrlo često putuju za Austriju, Nemačku i okolne zemlje u regionu. Po potrebi, može da bude organizovan i avio prevoz za pacijente koji ne mogu da budu prevezeni sanitetskim vozilom, upravo zbog udaljenosti. 
Najvažnije je da znate da će se obolela osoba osećati dobro koliko god da traje putovanje, i da će konstantno biti praćeno njeno stanje, dakle, pod stručnim nadzorom je. 


Vozači su iskusni profesinalci, koji znaju dobro puteve kojima se prolazi, tako da se unapred dogovara maršruta i bira se ono vreme za prevoz pacijenata kada ima najmanje gužve u saobraćaju, te se izbegavaju deonice na kojima se izvode određeni radovi, gde ima bilo kakvih zastoja i slično.

prevoz 02
Podrška na koju takođe možete da računate je psihološka, pošto je svakom pacijentu od izuzetne važnosti da se uputi lepa reč, osmeh, da se odgovori na pitanja. U teškim zdravstvenim stanjima, ljudi su često uplašeni, tako da im mnogo znači kada na svoje pitanje dobiju objašnjenje od medicinskog tehničara ili lekara. Naravno, uz ljubaznost i reči podrške, sve se lakše podnosi, pa tako i put do zdravstvene ustanove koja će preuzeti dalju proceduru i postupak.
Javite nam se, jer postojimo samo zbog vas!

Lekarska ordinacija Safe-Medical osnovana je kao ustanova koja se primarno bavi opštom medicinom i unapredjenjem zdravlja. U prijatnoj atmosveri naše ordinacije možete obaviti pregled lekara opšte prakse. Takodje uz opšti pregled lekara, možemo obezbediti konsultativne preglede specijalista svih oblasti medicine.